alarmni sustavi

Alarmi su naprave čija je zadaća upozoravanje na neka najčešće neželjena stanja. Okružuje nas mnoštvo različitih alarma, svjetlosnih, zvučnih, vibrirajućih, ili u obliku elektroničke informacije i sl., i to od upozorenja na preniske temperature do previsoke, upozorenje na prisutnost raznih plinova, dima, SOS dojave ili dojavljivanje kritičnih vrijednosti pri praćenju stanja pacijenta u bolnici, zatim susrećemo protuprovalne i protuprepadne alarme i sl. 

Najčešći oblik alarma, i zbog toga najčešća asocijacija na pojam alarmnih uređaja jesu upravo protuprovalni uređaji koji svjetlosno i zvučno, te raznim telefonskim, IP, radio ili GSM, GPRS, 3G dojavama uzbunjuju čuvare ili vlasnike neke imovine.

Protuprovalni sustav

Ugradnjom protuprovalnog sustava dobivate efikasno rješenje za zaštitu vašeg doma, vikendice ili poslovnog prostora. Nakon montaže opreme na vašem objektu, vaš protuprovalni sustav bit će povezan na centralni dojavni sustav u kojem posebno obučeni operateri prate sumnjive situacije 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Osim senzora za provalu, na alarmne centrale mogu se spojiti i senzori za dim, vodu ili plin.

Protuprepadni sustav

Protuprepadni sustav zaštite predviđen je za tihu dojavu opasnosti na objektu putem „panick” tipkala. Protuprepadnim sustavom omogućavamo vašim zaposlenicima neopaženo alarmiranje jednim pritiskom na tipkalo. U tom slučaju, operater u nadzornom centru odmah obavještava policiju i upućuje našu interventnu ekipu na mjesto događanja, što povećava vjerojatnost hvatanja počinitelja.